De leercoach bij Ik leer andersom! 

 

Mijn naam is Renilde Bersi en sinds 2011 help ik als remedial teacher kinderen die problemen ondervinden bij het leren.

 

De meeste kinderen willen heel graag gewoon mee kunnen komen in de klas en geen uitzondering zijn. Ze doen dan ook hun uiterste best om het lezen, spelling en/of het rekenen onder de knie te krijgen. Sommige kinderen zijn er al een beetje moe van, want er is al zoveel van hen gevraagd. Het zijn pientere kinderen, vaak gevoelig en met een rijke fantasie.

 

Gaandeweg merkte ik dat veel kinderen worstelen met de op school gebruikte leermethode. Door een heel andere aanpak, lukt het deze kinderen wel om aan te pikken in de klas.

 

In de loop der jaren heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd om deze kinderen nog beter te kunnen ondersteunen. Ik ben opgeleid tot leerkracht (pabo) en heb de Master (SEN) voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften gevolgd. Voor Ik leer andersom! heb ik bijscholingen gevolgd met betrekking tot studievaardigheden en tot het beelddenken. Werkervaring heb ik opgedaan in het basis- en speciaal onderwijs.

 

Mijn werkwijze is om kinderen op een leuke en effectieve manier weer zelfvertrouwen in eigen kunnen te geven. Dit doe ik door middel van korte trainingen per lesstofeenheid (spelling, tafels, werkwoordspelling etc.). -Op aanvraag met inzet van pony's.- Hierin leren kinderen hoe zij handig gebruik kunnen maken van hun andere leerstijl en dat zij zo ook goede punten kunnen halen. Daarnaast werken we aan het sociaal emotioneel welbevinden, omdat als een kind zich fijn voelt alles zoveel makkelijker gaat. Zodra kinderen merken dat hun inspanningen dit keer wel resultaat opleveren, zie je hun ogen gaan twinkelen en daar doe ik het voor.

 

Ik leer andersom! Waarom? Daarom!:
Kinderen die ‘andersom’ leren starten met leren en denken vanuit hun rechterhersenhelft en spreken pas daarna hun linkerhersenhelft aan.
Ook leren zij niet stap-voor-stap, maar leren vanuit het overzicht, andersom dus. Dat heet top-down leren.

 

Ik ben aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Remedial Teachers.

 

"Onze zoon leerde van Renilde dat hij vertrouwen mag hebben in wat hij allemaal wel kan. Renilde laat hem zien dat beelddenken een talent is en benadert dat op een positieve manier. Op school hoorden we van de juf dat onze zoon de tafels niet kan automatiseren, maar niets blijkt minder waar. Door de tafels op een andere manier (lees andersom) te leren kan hij het nu wel." 

Moeder van jongen groep 6

 

 

Jouw kind aanmelden voor een training bij Ik leer andersom! of een vraag stellen, dat kan via onderstaand formulier.
Graag tot ziens!